Polijsten

Afschuren van 3d prints

Het proces van polijsten houdt in dat het oppervlak van het 3D-geprinte object glad en glanzend wordt gemaakt door het te egaliseren en kleine oneffenheden te verwijderen.

Meer informatie
Alle projecten bekijken

Dienst dETAILS

Voor klanten die een hoogwaardige en esthetisch verbeterde afwerking willen voor hun FDM 3D-prints, is polijsten een uitstekende optie. Het is vooral geschikt voor objecten die een glad en glanzend oppervlak vereisen, zoals decoratieve items, prototypes voor presentatiedoeleinden of producten met een hoge visuele aantrekkingskracht. Het is belangrijk voor klanten om te begrijpen dat polijsten enige tijd en moeite kan vergen, maar het resultaat zal een verfijnde en professionele uitstraling van hun 3D-geprinte object zijn.

pro's

Verbeterde oppervlakteafwerking:

Polijsten maakt het oppervlak van het 3D-geprinte object glad en verwijdert zichtbare lagen en ruwe plekken. Dit resulteert in een esthetisch aantrekkelijke afwerking.

Professionele uitstraling:

Door het polijsten van een FDM 3D-print krijgt het object een hoogwaardige en professionele uitstraling, vergelijkbaar met dat van industrieel vervaardigde producten.

Verwijdering van zichtbare lagen:

FDM-prints hebben van nature zichtbare lagen als gevolg van het laag-voor-laag-afdrukproces. Polijsten helpt deze lagen te verminderen of te verwijderen, waardoor een gelijkmatiger en meer naadloos oppervlak ontstaat.

Verbeterde kleur en textuur:

Door polijsten kan de kleur en textuur van het materiaal van het 3D-geprinte object beter tot zijn recht komen, waardoor het er nog aantrekkelijker uitziet.

con's

Verlies van detail:

Bij het polijsten van een 3D-print kunnen fijne details en scherpe hoeken enigszins worden afgerond of verminderd. Dit kan echter afhangen van de mate van polijsten en het materiaal waaruit het object is geprint.

Kosten en tijdsinvestering:

Polijsten als nabewerking kan extra kosten met zich meebrengen vanwege het arbeidsintensieve proces. Het kan ook meer tijd vergen om de prints te polijsten, wat van invloed kan zijn op de totale doorlooptijd van de bestelling.

Materiaalafhankelijkheid:

Niet alle materialen zijn geschikt om te polijsten. Sommige materialen kunnen beter polijsten dan andere, dus het is belangrijk om rekening te houden met de materiaalkeuze bij het overwegen van polijsten als optie.

Nabewerking Service

Programma's

bekijk de applicaties die we gebruiken voor deze dienst

Onze service omvat een reeks technieken, waaronder montage, polijsten voor een gladder oppervlak, en schilderen of kleuren voor een gedetailleerde afwerking

No items found.
Alle programma's bekijken

Contacteer ons

Vertel meer over jouw project en ondek de mogelijkheden

Geef jouw 3D-prints een unieke persoonlijkheid en laat jouw merk opvallen met onze branding- en personalisatiemogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op om jouw ideeën te bespreken en jouw unieke 3D-prints te bestellen!

Wil je even bellen?

Andere diensten

Bekijk de andere diensten binnen deze categorie

Onze service omvat een reeks technieken, waaronder montage, polijsten voor een gladder oppervlak, en schilderen of kleuren voor een gedetailleerde afwerking

Alle diensten bekijken
Alle diensten bekijken