Vogelhuisjes met branding

3D Geprinte werknemersgeschenken met logo

Voor dit project moesten we vogelhuisjes binnen een strak budget ontwerpen. Ook de deadline was behoorlijk krap waardoor we het design en productieproces daarnaar hebben moeten aanpassen. Zo hebben we het vogelhuisje opgedeeld in verlijmbare onderdelen om zo heel heel wat printuren te besparen.

April 26, 2022
project details bekijken

Project Details

Met slicer instellingen hebben we het ontwerp geoptimaliseerd. Zo hebben we de printtijd kunnen drukken door met een laagdikte van .8 mm te werken op de body van het vogelhuisje. Hierdoor kon de dikte behouden worden met de helft minder afstand af te leggen. 

Op zo een grote laagdikte printen maakt de wanden ook sterker wat ideaal is voor een outdoor item. Omdat het model is opgebouwd uit minimalistische vormen kon de laaghoogte ingesteld worden op .28 mm wat resulteert in een sneller printproces.

Als laatste moesten we ook branding toevoegen. We gebruiken geen 2 kleurenprinter dus moesten we dit creatief oplossen door verlijmbare componenten af te printen in afwisselende kleuren. De uitdaging was om deze componenten te laten passen. Het logo had heel wat kleine letters zonder afronding. 

Bij FMD printing geeft dat al snel problemen omdat de warme PLA opstapelt in scherpe randen van het model. Daardoor hebben we gewerkt met een tolerantie van .25 mm en een additionele marge van -.1 mm met horizontale expansie toegevoegd in de Cura slicer

Bekijk 3D modellen van het project

Andere projecten

Blijf op de hoogte, volg ons op sociale media