Flexibele mode accessoires

Semiflexibele spikes en diadeems gemaakt met FDM-printing voor Walter Van Beirendonck

3D Geprinte mode-items voor Walter van Beirendonck, onderdeel van de Antwerp 6 en voormalig directeur van de modeacademie, hebben we bij Antistatic een reeks 3D geprinte mode-items gemaakt voor zijn nieuwe kledinglijn. We gebruikten FDM-printing met flexibel filament om semiflexibele spikes en diadeems te creëren, die perfect aansluiten bij zijn ontwerpen.

Projectdetails bekijken

Project Details

De productie van deze unieke mode-items begon met een grondig overleg met de klant, Walter van Beirendonck. Hij heeft een lange geschiedenis in de mode-industrie en is bekend om zijn innovatieve en creatieve ontwerpen. Onze samenwerking omvatte het digitaliseren van de technische schetsen, prototyping van geprinte onderdelen en de daadwerkelijke productie van de 3D geprinte onderdelen.

Om de spikes en diadeems te maken, hebben we gekozen voor Semi-Flexibel RealFilament, wat ons in staat stelde om de buigzame eigenschappen te bereiken die nodig waren voor de mode-items. De gebruikte productietechniek is FDM-printing, hiermee bouwt de printer, door middel van extrusie, laag per laag het model op. Het is een milieuvriendelijke oplossing aangezien er geen petroleumproducten gebruikt worden. We produceerden de items met behulp van onze lokale 3D-printers in het hart van Antwerpen, waar we zowel kleine als grote oplages kunnen verwerken.

Tijdens het ontwerpproces hebben we gebruik gemaakt van CAD-modellering in Fusion360, waardoor we nauwkeurige en gedetailleerde ontwerpen konden maken die geschikt waren voor de productie. We hebben ook productvisualisaties gemaakt om Walter te helpen bij het maken van beslissingen over de uiteindelijke vorm en esthetiek van de mode-items.

Na het printen van de spikes en diadeems, hebben we een aantal postproductieservices verleend om de items gereed te maken voor gebruik. Dit omvatte het aanbrengen van een coating, het verwijderen van ondersteunende elementen en het uitvoeren van een grondige kwaliteitscontrole. Deze processen zorgden ervoor dat de uiteindelijke producten voldeden aan de hoge normen van Walter en klaar waren om te worden geïntegreerd in zijn nieuwe kledinglijn.

Andere projecten bekijken

lokale productie, digitaal ontwerp & Makerservice op aanvraag

Film props met complexe afwerking, technische prototypes, creatieve branding, relatiegeschenken, gepersonaliseerde artikelen, eigen 3D ontwerpen en meer.

Alle projecten bekijken

Contacteer ons

Vertel meer over jouw project en ondek de mogelijkheden

Geef jouw 3D-prints een unieke persoonlijkheid en laat jouw merk opvallen met onze branding- en personalisatiemogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op om jouw ideeën te bespreken en jouw unieke 3D-prints te bestellen!

Wil je even bellen?

Onze Klanten

een breed scala aan sectoren

Van de meest vooraanstaande architectuurbureaus tot creatieve geesten in de theater- en filmindustrie. Ontdek hoe we onze klanten helpen hun ambities waar te maken met behulp van 3D-printen.

Alle klanten bekijken