BOOTI by Anna Beirinckx

Lokale productie van een 3d model gemaakt door Belgisch digitaal ontwerpster Anna Beirinckx

BOOTI is een ontwerp van Belgisch 3D ontwerpster Anna Beirinckx.

Een multifunctionele 3D-geprinte vaas geïnspireerd op vormen van het vrouwelijk lichaam.
Ideaal voor verfborstels, tandenborstels, droge bloemen of gewoon als statement stuk.

De vaasjes worden lokaal in België 3D geprint op aanvraag.

September 1, 2021

TAGS

opdrachtgever

Particulieren
project details bekijken

Project Details

Het 3D model moet worden geproduceerd in 3 maten daarom was het nuttig om vanaf het begin een gestandaardiseerd printprofiel aan te maken. Zo kan je snel wijzigingen testen en opslaan als het resultaat verbetert.

De filamentkost en het aantal printuren moeten minimaal blijven. Gelukkig laat het model het toe om in "vasemode" te drukken. Ook wel spiralized contours genoemd in de Cura slicer.

Met deze print techniek heb je geen last meer van een Z-seam die het sierlijke design zou neermaaien. Dat niet alleen, de print tijd is hierdoor ook gehalveerd. Zo kan een BOOTI van 15 cm op nog geen 3 uur gedrukt worden.

Toch moet het model stevig genoeg zijn om aarde en een plantje te houden. Dat is echter een probleem in "vasemode" omdat de printer maar 1 shell laag kan printen...

Wat wel kan is de layer width verhogen. Zo kan een Nozzle van 0.44mm tot een laagdikte van 0.8 mm drukken. Dat is echter wel de maximum.

Je moet er ook rekening mee houden dat de hoeveelheid materiaal per extrusie net verdubbeld is. Hierdoor zijn bruske bewegingen uit den boze, de printer heeft tijd nodig om al dat materiaal neer te leggen.

Pas dus zeker de printsnelheid aan, ik heb gemerkt dat 40mm /s printspeed een prachtig resultaat behaald bij een direct extruder 3d Printer.

Het resultaat van deze slicer settings is een elegant model zonder Z-seam dat massa produceerbaar is met een failrate onder de 5%.

Bekijk ook zeker Anna's website voor andere 3D projecten: Klik hier

Bekijk 3D modellen van het project

Andere projecten

Blijf op de hoogte, volg ons op sociale media