Resin Productie

Hoogwaardige en gedetailleerde 3D-prints

Bij onze 3D-printing service bieden we de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende printkwaliteitsniveaus voor resin prints (SLA/DLP). Deze kwaliteitsniveaus hebben betrekking op de precisie, detaillering en afwerking van de prints.

Meer informatie
Alle projecten bekijken

Dienst dETAILS

Resolutie:

Resin printers kunnen prints met verschillende resoluties produceren, wat de dikte van elke laag in micrometers (µm) aangeeft. Hoe lager de resolutie, hoe dikker de lagen en hoe sneller het printen, maar dit kan ten koste gaan van de fijne details. Hogere resoluties resulteren in meer gedetailleerde prints, maar kunnen ook de printtijd verlengen.

Laaghoogte:

De laaghoogte verwijst naar de verticale afstand tussen opeenvolgende lagen die tijdens het printen worden afgezet. Een kleinere laaghoogte zorgt voor een gladder oppervlak en betere detaillering, maar kan de printtijd verlengen.

Aanbevolen Minimale Wanddikte:

Voor optimale printkwaliteit is het belangrijk om rekening te houden met de minimale wanddikte van het 3D-model. Te dunne wanden kunnen moeilijker te printen zijn en kunnen leiden tot fragiele prints.

Ondersteuningsstructuur:

Resin prints kunnen overhangende delen hebben die ondersteuning nodig hebben tijdens het printen. Deze ondersteuningsstructuren worden later verwijderd. Een goede ondersteuning zorgt voor een betere printkwaliteit en voorkomt vervorming van de print.

Nabewerking:

Hoewel resin prints meestal een gladde afwerking hebben, kunnen sommige prints nog steeds een bepaalde mate van nabewerking vereisen om onvolkomenheden te verwijderen en het oppervlak verder te verfijnen.

pro's

Hoge Precisie:

Resin prints bieden een uitstekende nauwkeurigheid en fijne details, waardoor ze ideaal zijn voor complexe en gedetailleerde modellen.

Gladde Afwerking:

Resin prints hebben doorgaans een gladde en glanzende afwerking, waardoor ze er professioneel uitzien zonder veel nabewerking.

Geen Zichtbare Lagen:

Omdat SLA/DLP-printers vloeibaar hars gebruiken, zijn er geen zichtbare lagen zoals bij FDM-prints, wat resulteert in een mooier eindresultaat.

Diverse Harsen:

Er zijn verschillende soorten harsen beschikbaar, waaronder flexibele, harde, en doorzichtige varianten, die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen.

Snellere Printtijden:

Resin prints kunnen vaak sneller worden voltooid dan FDM-prints, vooral bij het produceren van kleine objecten.

con's

Kosten:

Resin is over het algemeen duurder dan FDM-filamenten, waardoor de printkosten per model hoger kunnen zijn.

Beperkt Bouwvolume:

De meeste SLA/DLP-printers hebben een kleiner bouwvolume in vergelijking met FDM-printers, wat de grootte van te printen objecten kan beperken.

Giftige Dampen:

Het hars dat wordt gebruikt bij SLA/DLP-printen kan een onaangename geur produceren en giftige dampen afgeven tijdens het printen. Een goed geventileerde ruimte is noodzakelijk.

Resin Printing Service

Programma's

bekijk de applicaties die we gebruiken voor deze dienst

Onze resin printservice maakt gebruik van stereolithografie (SLA) technologie, een vorm van 3D-printen waarbij lichtgevoelige hars wordt uitgehard laag voor laag door ultraviolet licht. Dit resulteert in zeer gedetailleerde producten, ideaal voor miniatuurmodellen, sieraden, tandheelkundige en medische modellen en meer.

Alle programma's bekijken

Contacteer ons

Vertel meer over jouw project en ondek de mogelijkheden

Geef jouw 3D-prints een unieke persoonlijkheid en laat jouw merk opvallen met onze branding- en personalisatiemogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op om jouw ideeën te bespreken en jouw unieke 3D-prints te bestellen!

Wil je even bellen?

Andere diensten

Bekijk de andere diensten binnen deze categorie

Onze resin printservice maakt gebruik van stereolithografie (SLA) technologie, een vorm van 3D-printen waarbij lichtgevoelige hars wordt uitgehard laag voor laag door ultraviolet licht. Dit resulteert in zeer gedetailleerde producten, ideaal voor miniatuurmodellen, sieraden, tandheelkundige en medische modellen en meer.

Alle diensten bekijken
Alle diensten bekijken