Slicersettings: Wat is ironing?

Ontdek hoe ironing in FDM-prints werkt en waarom het een cruciale tool is voor uw 3D-printprojecten.

In deze blogpost ontrafelen we de techniek van ironing bij FDM-printen. We leggen uit wat ironing is, hoe het werkt, en waarom je deze instelling zou gebruiken. Door ironing te gebruiken kun je een betere oppervlaktekwaliteit bereiken op je FDM-prints, wat resulteert in een professioneler eindproduct.

November 24, 2023

Wat is Ironing in FDM Printen?

Ironing, ook wel bekend als nealy of strijken, is een functie die beschikbaar is in diverse slicersoftware voor 3D-printen. Het is een techniek die wordt gebruikt om de zichtbare lijnen veroorzaakt door de laag-op-laag opbouw van FDM-prints te verminderen.

Hoe werkt Ironing?

Bij de ironing-techniek beweegt de extruder over de bovenste laag van de print terwijl deze een minimale hoeveelheid plastic uitspuwt. Dit proces helpt bij het nivelleren en gladmaken van de bovenste laag, waardoor een veel gladder oppervlak ontstaat.

Waarom zou je deze Instelling Gebruiken?

Ironing verbetert de esthetische kwaliteit van de bovenste laag van de print door de lijnen tussen de filamenten glad te strijken. Dit resulteert in een gladder en meer uniform oppervlak, waardoor het eindproduct veel professioneler oogt. Daarnaast kan ironing ook helpen bij het verbeteren van de mechanische eigenschappen van de print.

Meer informatie over deze instelling

In deze video wordt de printistelling verder uitgelegd aan de hand van het gebruik in prusa-slicer:

Ironing en Antistatic

Bij Antistatic maken we gebruik van technieken zoals ironing om ervoor te zorgen dat onze FDM-prints van de best mogelijke kwaliteit zijn. Onze expertise in FDM-printen, gecombineerd met onze hoogwaardige PLA-filamenten en de nieuwste 3D-printtechnologieën, zorgen ervoor dat we projecten van diverse groottes en complexiteiten kunnen behandelen, allemaal met een uitstekende afwerking. Leer alles over ironing in FDM-printen: wat het is, hoe het werkt en waarom je deze instelling zou moeten gebruiken voor een betere oppervlaktekwaliteit in je 3D-printprojecten. Heb je interesse in het leren van meer geavanceerde 3D-printtechnieken of wil je je project laten printen met de ironing-techniek? Neem vandaag nog contact met ons op bij Antistatic! #FDMprinting #3Dprinting #Antistatic #ironing #3Dprinttechniques

Andere blog artikelen

Lees meer over 3d printing, digitaal ontwerp en nabewerking

Ondek de mogelijkheden van lokale productie gecombineerd met nieuwe technologie.