5 voordelen van 3D printen voor educatie

3D-printers voor scholen helpen het onderwijs, de verbetering van vaardigheden en de betrokkenheid van studenten en docenten bij het onderwerp te bevorderen.

3D-printers voor scholen helpen het onderwijs, de verbetering van vaardigheden en de betrokkenheid van studenten en docenten bij het onderwerp te bevorderen. Bovendien stimuleren deze printers meer innovatie en teamwork bij het oplossen van problemen. Laten we eens kijken naar het gebruik en de voordelen van 3D-printers voor school.

July 29, 2023

Het gebruik van 3D printers voor school

 • 3D printers worden steeds vaker ingezet in een breed scala van beroepen. Hieronder zijn enkele van de gemeenschappelijke toepassingen van 3D-printers op school:
 • 3D-printers worden gebruikt om prothetische ledematen, luchtpijpen en borstbeen te construeren in de medische wereld. Bioprinten wordt gebruikt om epidermis en weefsels te creëren. Tandartsen kunnen tandkronen en implantaten 3D-printen.
 • In de geologie maken 3D-printers ontoegankelijke ondergrondse stenen, ruimtegesteenten en delicate fossielen na om te bekijken en te leren.
 • 3D-printers worden gebruikt in de diergeneeskunde voor hoefijzers en dierprotheses.
 • 3D-printing wordt gebruikt in de analytische wereld voor het nabootsen van misdaadscènes, gezichtsreconstructies en het repliceren van bewijsmateriaal.
 • Engineering 3D-printen produceert onderdelen van voertuigen en straalmotoren en robots, satellietonderdelen en drones.
 • In de architectuur- en bouwsector wordt 3D-printing gebruikt voor schaalmodellen en geprefabriceerde woningen.
 • De modesector vervaardigt met 3D-printers sieraden, designkleding en schoenplaatjes voor sportschoenen.
 • Op het gebied van amusement zijn er 3D-geprinte foto's, bruidstaarttoppers die eruit zien als het gelukkige paar, spelletjes en speelgoedonderdelen, en op maat gemaakte koptelefoons.

Hoe wordt 3D printen gebruikt op scholen?

In het algemeen lijken er vier primaire gebruikscriteria te zijn voor het gebruik van 3D printers in educatieve contexten, die als volgt zijn

 • Het onderwijzen van kinderen over 3D-printen, hoe het werkt en hoe het kan worden gebruikt in real-world omstandigheden (bijvoorbeeld het stroomlijnen van industriële processen).
 • Het opleiden van docenten over 3D-printen, zodat de technologie op de juiste manier kan worden geïntegreerd in leerplannen.
 • Het vergroten van de vindingrijkheid en creatieve vaardigheden van studenten.
 • Het printen van voorwerpen die het begrip van studenten van belangrijke ideeën verbeteren (bijvoorbeeld 3D-geprinte anatomische artefacten).
 • 5 grote voordelen van 3D-printers voor scholen

Overweeg de volgende vijf belangrijke voordelen van de invloed van 3D-printen op het onderwijs:

Bevordert probleemoplossende vaardigheden 

Leerlingen ontwikkelen geduld en uithoudingsvermogen bij het overwinnen van hindernissen door te leren hoe ze 3D printer problemen kunnen diagnosticeren en oplossen. Dit kan ook worden overgedragen op het helpen van leerlingen bij het oplossen van hun uitdagingen in het leven.

Opent nieuwe mogelijkheden voor leren 

Een goedkope 3D printer biedt kinderen grenzeloze leermogelijkheden. 3D printen stelt leerlingen in staat om concepten te verkennen, waardoor hun creativiteit wordt vergroot en versterkt. Het is moeilijk voor jonge kinderen om dingen uit te zoeken zonder beeldmateriaal.

Geef toegang tot kennis die voorheen niet beschikbaar was 

Aangezien de meeste 3D-printers voorgemonteerd en gebruiksklaar worden geleverd, zijn het fascinerende baanbrekende innovaties voor kinderen om onder de knie te krijgen. Leerlingen zullen leren hoe falen bij de eerste poging en dan opnieuw proberen prima is om te ontwikkelen. 

Leerlingen worden minder bang om nieuwe en innovatieve ideeën uit te proberen en in de praktijk te brengen, omdat ze leren dat mislukken een normaal verschijnsel is. Het vergroot het zelfvertrouwen van de leerlingen, en docenten waarderen de voordelen van zelfgemotiveerde, zelfverzekerde kinderen.

Vult het curriculum aan 

3D-printen kan leerlingen en docenten helpen effectiever te werken, welk curriculum er ook wordt gebruikt. Studenten zijn niet langer passieve deelnemers van kennis op een scherm zonder oog voor efficiëntie, dankzij 3D printen. 

In tegenstelling tot traditionele lessen, waar studenten zich snel vervelen, worden zij actieve en geïnteresseerde deelnemers door het idee, het ontwerp en de uitvoering van hun projecten.

Creëert opwinding 

Studenten kunnen hun projecten ervaren vanaf het modelstadium tot de daadwerkelijke ontwikkeling van het raamwerk via 3D-printen. Studenten krijgen hands-on ervaringen van idee tot productie, ze ontwikkelen enthousiasme en een meer uitstekende greep op de ontwerpfase.

Krijg Professionele Hulp voor het opzetten van 3D Printers voor Scholen.

Nu dat u weet hoe 3D Printers voor Scholen een noodzaak is, is het hoog tijd dat u een professional inhuurt om u te helpen bij het afprinten van 3d modellen voor uw school. 3D-printers kunnen u helpen atoommodellen te maken voor uw scheikundeprojecten en illustraties, waardoor het voor uw leerlingen gemakkelijker wordt om de concepten effectief te begrijpen. 

Andere blog artikelen

Lees meer over 3d printing, digitaal ontwerp en nabewerking

Ondek de mogelijkheden van lokale productie gecombineerd met nieuwe technologie.