De voordelen van 3D Printen voor Architecten

Sterk leiderschap in architectuur begint in de digitale wereld.

Architectuur is een uiterst competitieve plaats. Ontwerpers hebben te maken met zware concurrentie voor elk project omdat klanten meestal een grote selectie opties hebben om uit te kiezen. 

Een van de aspecten waar klanten veel aandacht aan besteden is de technologische vooruitgang dat uw project uitstraalt. 

Daar kan 3d printing u specifieke voordelen opleveren die ontwerpen, communicatie, en andere onderdelen van uw takenpakket gemakkelijker laat gaan.

Het is onmogelijk om uw project in real-time weer te geven, maar iets dat daar dicht bij in de buurt komt kan vrij gemakkelijk worden bereikt. Tegenwoordig zijn er tal van 3d modelling software uitgebracht om architecten te helpen hun projecten weer te geven. 

Volg dit artikel om hier meer over te weten te komen!

March 8, 2022

Architectuur in de combinatie van 3d printing 

Architecten en andere AEC-experts wenden zich steeds vaker tot 3D-printers om verbluffende, fysieke en ongelooflijk gedetailleerde architectuurmodellen te maken.Professionals kunnen hun ideeën nu presenteren (en hun klanten overtuigen) met meetbare modellen die rekening houden met precieze gegevens over het gebouw of de bouwplaats. 


Dit is een zeer ecologisch proces om dingen voor elkaar te krijgen. 


Zij besparen tijd en geld en halen ook meer opdrachten binnen door 3D-printing te gebruiken om rechtstreeks vanuit CAD-gegevens ingewikkelde en duurzame ontwerpen te ontwikkelen. 


Het is de nieuwe, vernieuwde manier om dingen voor elkaar te krijgen op het gebied van architectuur. Er is een groot aantal mensen die sterk afhankelijk zijn van deze technologie. Voordelen 

Hieronder volgen enkele van de voordelen van het gebruik van 3d printing voor uw projecten. 

- Besparing van maquette ontwerpkosten omdat de 3D printing software de architect het gemak biedt om zijn projecten weer te geven in een bijna realiteit getrouwe weergave. 


- Tijdbesparend proces omdat andere factoren zoals het kopen van verschillende materialen voor het modelontwerp en het gaan naar een specifieke locatie niet aanwezig zijn bij het werken met 3d printing. 


- Hoogwaardige landschap prototypes worden ontwikkeld wanneer u werkt met 3d printing, die de weergave voor de structurele elementen van het project hervormt. 


- De klanten zullen meer geïntrigeerd zijn om u in te huren aangezien het gebruik van 3d modellen hen zal tonen hoe goed u op de hoogte bent van de huidige technologische vooruitgang. 


Waarom 3D printen? 

De voordelen van 3D printen beginnen met het gebruik van de juiste 3D software. Het identificeren van de perfecte architectuur software kan moeilijk zijn; van ArchiCAD tot Revit, vele programma's zijn gewijd aan architectuur en bieden uitstekende toolsets. 


Zelfs als u niet van plan bent om 3D printing te gebruiken, kunnen deze programma's u helpen bij het verkrijgen van een betere visualisatie van uw projecten voor zowel u als uw consumenten. 

U zal in staat zijn om fotorealistische renderings en 3D modellen te maken en aanpassen totdat ze aan uw verwachtingen voldoen. Met behulp van dergelijke geavanceerde software ,dat ook gebruikt wordt bij prototyping, zijn al uw projecten om te zetten in realistische simulaties  of ontwerpen.

Gerenderde afbeelding van een digitaal interieur met 3d gemoddelde assets


Bovendien zal een 3D-modelleringssoftware die gebruik maakt van de Cloud u in staat stellen om de interactie en samenwerking binnen uw team te verbeteren. Iedereen zal toegang hebben tot uw werk, en u zult allemaal aan hetzelfde model kunnen werken.


Conclusie 

Kortom, 3D printen in de architectuur is een geweldig idee omdat het enorm helpt bij het maken van prototypes. Het is zonder twijfel een van de gemakkelijkste manieren om uw projecten te realiseren. Lokaal is een ander voorbeeld van waarom 3d printen moet worden gekozen. Dit is het zo'n beetje! Zorg ervoor dat u het artikel grondig doorneemt om de juiste beslissing te nemen op basis van uw voorkeur!


Andere blog artikelen

Lees meer over 3d printing, digitaal ontwerp en nabewerking

Ondek de mogelijkheden van lokale productie gecombineerd met nieuwe technologie.