3D Printen in combinatie met onderwijs

Welke veranderingen brengt 3D printen voor het onderwijs.

3D printen op scholen kan leerlingen ten goede komen doordat het grenzeloze antwoorden biedt op verschillende uitdagingen. Elke kunststudent heeft moeite met het maken van mockups van hun schoolprojecten; nu kan je er 3D Printen , rechtstreeks vanaf je bureaublad!

Bedenk eens hoe leuk wetenschapslessen zouden zijn als we atomen en deeltjes hadden kunnen aanraken. Met de hulp van 3D-printing diensten, zou je niet eens 3D-printers nodig in de klas; upload uw bestand en geniet van het resultaat!

March 8, 2022

Gebruik 3D printen voor educatieve projecten.

Er zijn verschillende vakken op school waar het gebruik van 3D printen een significant verschil kan maken. Het kan helpen bij de opleiding van software ontwikkelaars, schilders, en toekomstige wetenschappers. 

3D Printers gebruiken om wetenschap te onderwijzen

3D printen heeft de potentie om wetenschappelijke projecten te transformeren. Studenten wetenschappen kunnen lichaamsdelen 3D-printen om de menselijke anatomie beter te begrijpen via dwarsdoorsneden. 

Ingenieurs Docenten zouden ingewikkelde samenstellingen kunnen printen om samen met hun leerlingen de fysieke werking van mechanismen te bestuderen. Ook het aardrijkskundeonderwijs kan baat hebben bij 3D-printers. 3D-geprinte regio's die de geografie, bevolking of demografie weerspiegelen, kunnen leerlingen bijvoorbeeld helpen bij het oplossen van uitdagingen in de echte wereld.

Prototypes maken met 3D printen

3D printen kan ook worden gebruikt in meer fantasierijke leergebieden, zoals culinaire wetenschap, om driedimensionale modellen te maken en 3D printen van mallen en snij-ontwerpen, ter illustratie. 

Studenten bouwkunde en ingenieurswetenschappen zouden ongetwijfeld talrijke toepassingen vinden voor 3D-printen bij het testen voor productontwikkeling, het produceren van mechanische onderdelen, en zelfs het maken van afgewerkte voorwerpen en deze tot leven brengen tegen een redelijke kostprijs.

De voordelen van 3D printen voor schoolprojecten

Alle toekomstige studenten moeten bekend zijn met 3D-printen omdat het helpt bij groei en ontwikkeling. Hieronder vindt u enkele van de voordelen van het gebruik van 3D-printing technologie voor het onderwijs:

Impactvolle belevenis

3D printen stelt kinderen in staat om hun werk te ervaren vanaf de ontwerpfase tot de daadwerkelijke constructie van het project. Door de ervaring uit de eerste hand, van idee tot realiteit, ontwikkelen ze enthousiasme en een groter begrip van de ontwerpfase. 

3D-printen brengt ook de theoretische wereld over naar de echte wereld, waar studenten hun ontwerp fysiek kunnen zien en beoordelen, wat nieuwe wegen voor leren en activiteit biedt.

Verbetert de ervaring 

Ongeacht het onderwerp, kan 3D printen studenten helpen efficiënter te werken. Studenten zijn niet langer passieve deelnemers van kennis op een computer zonder oog voor de output dankzij 3D printen. In tegenstelling tot traditionele lessen, waar kinderen snel verveeld raken, raken leerlingen meer betrokken bij het bedenken, ontwerpen en uitvoeren van hun projecten.

Biedt voorheen onbereikbare kennis 

Aangezien de meeste 3D-printers voorgemonteerd en gebruiksklaar worden geleverd, zijn ze voor kinderen leuk om onder de knie te krijgen. Door 3D-printers te gebruiken voor hun projecten, kunnen leerlingen de gebreken in hun projecten leren kennen en vervolgens proberen er opnieuw aan te werken om een beter resultaat te ontwikkelen. 

Leerlingen worden minder bang om nieuwe en innovatieve ideeën uit te proberen en toe te passen in het leven, omdat ze leren dat falen een continu leerproces is. Dit verhoogt het moreel van de leerlingen, en leerkrachten waarderen de voordelen van zelf gemotiveerde, zelfverzekerde kinderen.

Opent nieuwe leermogelijkheden voor leerlingen 

Een goedkope 3D printer biedt kinderen grenzeloze educatieve ervaringen. 3D printen stelt leerlingen in staat om verschillende ideeën te verkennen, waardoor hun verbeelding wordt vergroot en ontwikkeld. Het is moeilijk voor jonge kinderen om dingen uit te vogelen zonder visuals. Het zien van uw creaties in een visuele klasomgeving verhoogt hun begrip van de wereld. 3D-printers bieden nieuwe mogelijkheden om jonge kinderen op een kosteneffectieve en gepaste manier inhoud aan te bieden.

Andere blog artikelen

Lees meer over 3d printing, digitaal ontwerp en nabewerking

Ondek de mogelijkheden van lokale productie gecombineerd met nieuwe technologie.